Çavuşoğlu: ‘Afrin’e adalet götürüyoruz’

Bursa’nın Gemlik ilçesine yapılacak yeni adliye sarayının temeli törenle atıldı.

Çavuşoğlu: ‘Afrin’e adalet götürüyoruz’

Hisar Mahallesi’nin en hâkim tepelerinden birinde yükselecek olan adliyenin temeli atıldı. Yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde yapılacak 6 katlı adalet sarayı, gerek manzarası, gerekse mevkiiyle dikkat çekiyor. Adliye binasının 400 günde bitirilerek teslim edileceği bildirildi. 

Adliye binasının temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger ile çok sayıda davetli katıldı.

Başsavcı Ali Ülger, “Gemlik Adliyesi farklı yerlerde hizmet verdi. Son olarak da altı dükkan olan bir binada kirada hizmet vermeye çalışıyor. Binanın fiziki ve güvenlik şartları uygun değil.

Aynı zamanda yıllık kamuya maliyeti 275 bin TL. Hüküm veya tutuklama kararı verdiklerimiz kişilerin ailesinin arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Güvenlik imkânları olmadığından adliye polisimiz İdris Büyükdönmez’i adliye binamız önünde şehit vermiştik, aynı zamanda Avukat Özgür Aksoy’u kaybetmiştik. Onları da anıyoruz” dedi. 

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ”Her cuma günü ya temel atma, ya da açılış yapıyoruz. 2018 sonuna kadar da böyle devam edeceğiz. Daha önce adliye ile alakalı üç ayrı noktada arsa ürettik. Buraya da itirazlar oldu, önceki dönem başsavcımız Ömer Mete ile yoğun çaba sarf ettik. Gemlik’in en güzel yerine adliye binamızı yapıyoruz” diye konuştu. 

“Ecdadımız adalet götürdü” 

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ”Gemlik’imize yeni bir eseri kazandırmak, adalet binamızın temelini atmak için bir araya geldik. Adalet, hakkın teslimidir. Zayıfların incinmeden hakkına kavuşamadığı bir cemiyet iflah olmaz. Bizim medeniyetimiz adaletin ve adalet kavramının taşıyıcısı olmuşlardır.

Ecdadımızın gittikleri yere adalet götürmekle vasıflandığını görürüz. Bu, hakkı teslim etmek sureti ile yapmıştır. Gittiği yerde zorbalığa sapmadan, herkesin dinine kültürüne saygı göstererek yapmıştır. Bizanslılar, Latinler yerine sarıklı Osmanlıları tercih etmiştir” dedi. 

“Afrin’e adalet götürüyoruz” 

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bugün sınırlarımızın güvenliğini almak, yerinden yurdundan sürülen, zulüm gören Afrinlilerin de hakkını teslim etmek için oraya gittik. Afrin’e de adalet götürüyoruz. Gittiğimizde sevinç içinde Mehmetçiklerimize sarılışlarını görmedik mi? Bu süreçte kara propaganda yaptılar.

Bunu özellikle batı medyası dile getirdi. Bugün o insanların mutluluk gözyaşlarını neden göstermiyorlar? Çünkü kendiler sadece zulüm ve sömürge için gidiyorlar. Bir yerde terör varsa, orada adalet olmaz”. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X