Çavuşoğlu: Biz bir erdem hareketiyiz

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımı ile yapılan Orhangazi AK Parti 6. olağan kongresinde genel merkez adayı Mustafa Kaya güven tazelerken, ikinci listeyi çıkaran Tuna Çokgüler listesini yeterli yönetim sayısı oluşmadığından geri çekti.

Çavuşoğlu: Biz bir erdem hareketiyiz

NEVZAT OKUMUŞ / HAYRİ ŞEN

Sakallı Salonu’ndaki kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orhangazi’ye selam ve sevgilerini gönderdiği mesajını okudu. Çavuşoğlu, heyecan dolu ve hareketli konuşmasında AK Parti kongrelerinde yaşanan heyecan ve ruhun hiçbir parti kongresinde görülmediğini belirterek, “Partimiz kongrelerinde oluşan bu gelenek, birlik ve beraberliğin işlediğini gösterir. Bizim amaç ve hedefimiz yeni Türkiye’yi kurmak, büyütmek mamur hale getirmektir. Biz bir erdem hareketiyiz” dedi.

Türkiye ve dünya gündemindeki Kudüs konusunu da işleyen Çavuşoğlu, “Bugün Kudüs için dünyaya meydan okuyan Recep Tayyip Edoğan, bu gücü sizlerden almaktadır. Geride bıraktığımız 16 yılı tarihimiz minnet duygusuyla anacak, “Allah razı olsun” diyecektir. Bölgede güçlenen bir Türkiye var. Yeni bir kapı var. Bu kapıyı sizler alıyorsunuz” dedi. Gençlerin sık sık slogan attığı konuşmasında Filistin konusuna da değinen Çavuşoğlu, “Birbirimize kenetlenerek, genel fotoğrafa odaklanmak zorundayız. Biz uyanık olacağız. Birbirimize sarılacağız, davamıza sahip çıkacağız. Dünyada iki medeniyet var. Bunlardan biri insanı yaşatmak, diğeri de öldürmek için mücadele ediyor. Biz yaşatmak için savaşıyoruz. Yeter ki içimizde bir olalım, diri olalım” dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan önce konuşma sırası alan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, ilçe kongrelerinin 11’ini yaptıklarını ve gelecek hafta bitireceklerini belirtirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Orhangazi’de hizmet ve katkıların devam edeceğini, İznik Gölü sahili ve ilçe meydanı projelerini de en kısa zamanda başlatacaklarının sözünü verdi. Aktaş, “Orhangazi için çıtayı yukarıya kaldıracak, tarım ve sanayi konusuna turizmi ekleyip ilçenin hakettiği beklentilerini yerine getireceğiz” dedi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan konuşmasında ilçedeki hizmetleri özetledi. Çağlayan, “Orhangazi’nin bu güne kadarki makus talihini yenip, beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz” dedi. AK Parti Orhangazi ilçe başkanlığında bir yılı atama ile devamında üç yıl başkanlık görevini üstlenen ve genel merkezce yeniden adaylığı kabul edilen Mustafa Kaya, “Bu dört yıl içinde Orhangazi’ye çok büyük hizmetlerin ve yatırımların gerçekleşmesi bizlere nasip oldu. Yapılanlarla övünmüyoruz, daha neler yapabiliriz düşüncesindeyiz” diyerek, Hakan Çavuşoğlu’na yerli otomobil için Orhangazi’nin hazır olduğu mesajını iletti.

426 delegesi bulunan Orhangazi Ak Parti’nin 6. olağan kongresinde Mustafa Kaya’nın karşısına çıkan Tuna Çokgüler’in yönetim listesinden sekiz kişi imzalarını geri çekince, yeterli sayı oluşmadığından seçime giremedi. Mustafa Kaya, oy kullanan 280 delegeden 279’unun oyunu güven tazeledi.

GÖKBULUT OYBİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Bu arada AK Parti İznik İlçe Teşkilatı’nın dün gerçekleştirdiği 6. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçimlere giren Halil İbrahim Gökbulut kayıtlı 421 delegenin oyunu alarak AK Parti İznik İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı seçildi.

Marmarabirlik Düğün Salonu’nda yapılan kongre sonunda yeni yönetim kurulu Osman Balaban, Faruk Çakmak, İnanç Şahin, Mehmet Bektaş, Tuncay Akın, İrfan Gürol, Mustafa Koç, Coşkun Bülbül, Yüksel Akın, Hüseyin Arslan, Seyfettin Demir, Hasan Akın, Zarife Türkoğlu ve Zeliha Peşte’den oluştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X