Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya: Sen kimsin?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmayı teklif eden Fransa’ya “Sen kimsin?” diyerek tepki gösterdi.

Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya: Sen kimsin?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı açıklamada “Kürtlere destek garantisi verdik. DSG Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç’e asker gönderecek” dedi. Bugün Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan bir kaynak da Reuters’a yaptığı açıklamada Türkiye’nin Menbiç’e yönelik herhangi bir askeri operasyonunun ‘kabul edilemez’ olduğunu savunan ABD ile görüş birliği içinde olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu da düzenlediği basın toplantısında Macron’un açıklamasına şöyle tepki gösterdi:

“Her şeyden önce bugün Dışişleri Bakanı’na da söyledim. Bir terör örgütünün en üst düzeyde karşılanması esasen Fransa’nın terör örgütleri konusunda çifte standart içinde olduğunun göstergesidir. Diğer taraftan sordum Fransa’ya terör saldırısında bulunan kişilerin temsilcilerini cumhurbaşkanımız külliyede ağırlasa ne düşünür? YPG Fransa’ya saldırmamış olabilir. Ama YPG-PKK Türkiye’de 40.000 kişinin ölümüne sebep olan bir terör örgütü. Fransa dürüst değil, yüzlerine söylüyoruz. Diğer taraftan Fransa’nın SDG veya adının ne olduğu önemli değil… Bizimle teröristler arasında arabulucuk yapma önerisi gerçekten kabul edilemez. Bu Fransa her konuda arabulucuk yapıyorum, rol alıyorum diyor hep, Ortadoğu konusunda hep ortada kalıyor. Bir netice almak için değil, ‘Ben de varım’ demek için…”

Çavuşoğlu, Fransa’nın açıklamalarını ciddiye almadıklarını da söyledi.

Trump bize her zaman söylemişti Suriye’den çekilmek istediğini. Ancak anlıyoruz ki kendisinin münferit bir açıklaması bu. Bu konuda ABD’nin gerçek niyetinin ne olduğunu bugünkü çalışma grubu toplantısında görebiliriz. Müsteşarımızı gönderdik bugün. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X