Çaydanlıkları parlatmanın 3 pratik yolu

Çaydanlığın uzun süre kullanımı çelik yüzeyinin aşınmasına neden olabilir ve bunun sonucunda yüzeyinde lekeler ve kararmalar meydana gelir. Bahsedeceğimiz bu 3 yöntemle çaydanlıklarınızı yeni gibi yapmanız mümkün.

Çaydanlıkları parlatmanın 3 pratik yolu

1

Sirke ve tuz ile parlatma yöntemi:

Çözüm olanağı en yüksek yöntemlerden biridir. Öncelikle derin bir kaba sirkeyi boşaltın ve içine bir miktar tuz ekleyin. Tuzun sirke içinde çözünmesini sağlayın. Sonrasında temiz bir bezi bu karışım ile ıslatarak çaydanlığınızı ovalayın. Çaydanlığın her tarafını temizledikten sonra duru su ile yıkayın. Bu işlem sonucunda çaydanlığınızdaki tüm matlığın kaybolduğunu ve lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Sirke ve karbonat ile parlatma yöntemi:

GettyImages-682155024

En az sirke ve tuz karışımı kadar önemli bir yardımcıdır. Bir litre beyaz sirkenin içine 2 yemek kaşığı karbonatı ekleyin ve karıştırın. Karbonatın sirke içinde çözünmesini sağlayın. Bu karışımın içinde çaydanlığı yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Ardından temiz bez ile ovalayın. Lekelerden ve kararmalardan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Sirke ve karbonat karışımını ayda 1 defa uyguladığınızda çaydanlığınızı ilk günkü temiz bir şekilde kullanmış olacaksınız.

Limon kabukları ile parlatma yöntemi:
 

GettyImages-890176594

Limon kabuklarını küçük parçalar haline getirin. Küçük parçalardan kastımız elinizle çaydanlığınızı ovalayacak boyutta olması. Yaklaşık 20 dakika ovaladıktan sonra nemli bir bezle çaydanlığın üzerinden geçin. Çaydanlığı bir süre beklettikten sonra duru su ile temizleyin. Sonuç: Tertemiz bir çaydanlık sizin artık!

Çaydanlığın içini parlatmak istiyorsanız:
 

5bb1d96e66a97c0dc1f4a92a

Çaydanlığın iç kısmındaki kireci sökmek ve parlatmak için kimyasal maddeler kullanmanıza gerek yok. Evinizdeki malzemelerle doğal bir şekilde bunun da üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için limon tozu kullanmanızı tavsiye edeceğiz. Çaydanlığın içine bir miktar limon tozu atın ve içerisine su doldurarak bir süre kaynatın. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda kaynamış suyu boşaltın ve durulayın. Bu işlemi haftada bir kez uygularsanız içinde kireç ve matlıktan eser kalmayacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X