Çayınıza bir tatlı kaşığı atıp, için! Damar tıkanıklığını önlüyor

Canan Karatay geçtiğimiz günlerde çaya şeker yerine tereyağı atın açıklamasıyla gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, gerçekten çayın içerisine tereyağı mı katmak gerekiyor, Canan Karatay’ın önerdiği tereyağlı çay gerçekten faydalı mı?

Çayınıza bir tatlı kaşığı atıp, için! Damar tıkanıklığını önlüyor

Rahatlatıcı ve hafifletici etkisi sayesinde çay toplumuzun ayrılmaz bir parçası haline geldi. Farklı kültürlerde de tüketilen siyah çayın tüketimi kültürden kültüre farklılık göstermektedir. Türkiye de şekerli ve sade, Tibet’te tuzlu, İngiltere’de ise sütlü olarak içilmesi tercih edilmektedir.
 

canan-karatay-in-onerdigi-tereyagli-cayin-710821_1788_2_b-001.jpg
 

Tibetliler aynı zamanda sade çay demledikten sonra çayın suyunu çay fıçısına koyarlar. Sonrasında tereyağı, tuz, yumurta ve ceviz gibi yiyecekler eklerler.
 

canan-karatay-in-onerdigi-tereyagli-cayin-710821_8535_3_b-001.jpg
 

Canan karatay çaya şeker yerine tereyağı konulmasını şiddetle tavsiye ediyor.
 

canan-karatay-in-onerdigi-tereyagli-cayin-710821_6267_5_b-001.jpg
 

Çaya faydasından çok zararı olan şeker yerine tereyağının az miktarda katılması antioksidan kaynağı, az da olsa protein kaynağı ve kolesterol açısından da yararlı etkileri gösterir.
 

canan-karatay-in-onerdigi-tereyagli-cayin-710821_1696_4_b.jpg
 

Ciltte oluşan çatlakları yok ederek parlaklık kazandırır. Protein kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin yüksek bir şekilde korunmasını sağlar. 
 

Tereyağı çaya nasıl ilave edilir?
 

Damarların tıkanmaması için ideal bir besin olan tereyağını, çayınıza 1/2 tatlı kaşığı ilave ederek tüketebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X