Çayönü’ne hayvancılık tesisi

Mudanya Belediyesi, Çayönü Mahallesi’nde mülkiyetinde bulunan araziyi, bin hayvan kapasiteli Büyükbaş Hayvancılık Tesisi kurmak isteyen Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 29 yıllığına tahsis etti.

Çayönü’ne hayvancılık tesisi

 Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya tarım ve hayvancılıkta hak ettiği değeri görecek” dedi.

 Mudanya Belediyesi, son yaptığı meclis toplantısında Çayönü Mahallesi’nin talep ettiği Büyükbaş Hayvancılık Tesisi’yle ilgili maddeyi onayladı. Mudanya Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan çayır nitelikli taşınmazların Organize Büyükbaş Hayvancılık Sitesi Kurmak ve İşletmek için S.S. Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsisiyle ilgili madde belediye meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Komisyonda tesisin tahsis süresi yatırımın kredi desteğiyle yapılacağı gerekçesiyle 10 yıldan, 29 yıla çıkarıldı. Karara, bir önceki dönem verilen yıllık kira bedelinin altında olmamak kaydıyla yeniden değerlendirme oranı dikkate alınarak sınırlı ayni hak tesis edilmesi maddesi de eklendi.

  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Çevresindeki köylülerimiz bu işten memnun kalacak, hepimizin sahiplendiği bu proje herkese fayda sağlayacak. Geleneksel hale getirdiğimiz Zeytin, Kara İncir, Bağbozumu ve Lezzet Şenlikleri’ne ilave olarak Çayönü’nde Süt Şenliğimizi de bu yıl başlatmış olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X