Celalettin Cerrah ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah “şüpheli” sıfatıyla adliyede ifade veriyor.

Celalettin Cerrah ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor

 Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında açılan soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.

 

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yaklaşık 1 saat önce gittiği İstanbul Adliye’sinde ifade veriyor.

 

Soruşturmayı yürüten savcı, geçtiğimiz günlerde diğer kamu görevlilerinden bazılarının da ifadelerini almış, ayrıca, Ogün Samast’ı tanık sıfatıyla dinlemişti. Samast ifadesinde, Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’i suçlarken, Yasin Hayal ile Erhan Tuncel de sanık olarak ifadeye çağrılmıştı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen soruşturma, “Dink’in ölümünde ihmali olduğu” iddia edilen 9 kamu görevlisini kapsıyor.

 

Bu kamu görevlileri hakkında, daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kaldırılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X