Çeltikçi’ye yeni balya makinesi

Yenişehir Çeltikçi Köyü Kalkınma Kooperatifi tarafından IPARD (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı) desteğiyle balya makinesi satın alındı. Balya makinesiyle önceki gün kooperatif ortaklarının tarlalarında balya yapımına ba

Çeltikçi’ye yeni balya makinesi

GÜRHAN ADANA

Kooperatif Başkanı Hikmet Avşar, hasat dönemindeki çalışmalarda işçilik ve maliyetleri azaltacak olan balya makinesinin önemli bir eksiği kapattığını belirtti. Avşar, ‘Buğday, arpa, yulaf, bezelye ve taze fasulye saplarını hayvan yemi yapımında değerlendiriyoruz. Önceki makinelerle 20 kilo kadar ağırlığında balyalar üretirken, şimdi 450 kiloluk balyalar üretebiliyoruz. Böylece balya çalışmasını daha kısa sürede tamamlıyoruz. Maliyet ve işçilik giderlerimiz de azalıyor’ dedi.

Avşar, IPARD’ın yüzde 65 hibe desteğinden yararlanarak aldıkları makineyi kooperatif ortaklarının arazilerinde balya yapımında kullanmaya başladıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X