Cep’te taksit yasağı kaldırılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, cep telefonu satışında uygulanan kredi kartıyla taksitli satış yasağının kalkması gerektiğini belirtti.

Cep’te taksit yasağı kaldırılmalı

Palandöken, yazılı açıklamasında, taksit sınırlamalarının vatandaşları faizli kredilere yönlendirdiğini ifade ederek, kredi kartına taksit sınırlamasının ürünlere talebi azaltmadığını söyledi.

Akıllı telefon satışlarının her yıl bir önceki yıla göre yaklaşık 500 bin arttığını kaydeden Palandöken, 2015 yılında 12 milyon, 2016 yılında da 12,5 milyon akıllı cep telefonunun satıldığını vurguladı. Türkiye’de akıllı telefon kullanımının oldukça yüksek olduğuna dikkati çeken Palandöken, ‘’Cep telefonlarında kredi kartına taksit yasağı kalkmalı. İstatistiklere göre, akıllı telefon kullananlar ortalama 2 yılda bir cep telefonu değiştiriyor. Cep telefonu satışında kredi kartına taksit imkanı sağlanırsa bankalar yerine esnafımız kazanır. Vatandaş faiz ödemez, kredi faizlerinde de azalma olur. Cep telefonu ve diğer elektronik eşyaları almak isteyen vatandaşlar, mağaza yetkilileri tarafından mağazanın içindeki mobil banka şubesine yönlendiriliyor. Bankalar da 10 dakika içinde krediyi onaylayarak kredi kartına taksit yapılmayan cep telefonu satışı için 36 ay vadeli kredi verebiliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X