Çevre için işbirliği

BUSİAD Başkanı Türkay, Bursa’nın 2030 Çevre Düzeni Planı ile ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını, bu konuda belediyeye katkı sağlayabileceklerini söyledi. Aktaş da, ”Kentin ortak akıl ile yönetilmesini önemsiyoruz. İş birliğine hazırız” dedi.

Çevre için işbirliği

Bursa sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, şehrin 2030 Çevre Düzeni Planı için iş birliği kararı alındı.

Aktaş, burada yaptığı konuşmada, ilk olarak BUSİAD Yönetimine yeni dönemde başarılar diledi. Bursa’nın çok özellikli bir şehir olduğunu ve gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en gelişmiş kentleri arasında yer aldığını dile getiren Aktaş, kentin sanayi ve tarım kenti kimliğinin yanı sıra önemli bir turizm kenti kimliği de taşıdığına vurgu yaptı. Aktaş, özellikle İznik gibi turizm potansiyeli yüksek değerlerden daha fazla faydalanılması gerektiğinin altını çizdi.

GELECEK ADINA ÜMİTLİYİM

Kentin bu konuda ön plana çıkarılması adına daha hızlı adımların atılacağını ifade eden Alinur Aktaş, “İznik başlı başına kıymetli bir bölge. Çok sayıda tarihi değere sahip. Sadece İznik değil elbette, kentin bu özelliğe sahip birçok noktası var” diye konuştu.

Aktaş, şöyle devam etti:

“Eski tabakhaneler bölgesinde yapımı planlanan termal tesisler de kente önemli bir hareketlilik getirecektir. Bursa mevcut hali ile de oldukça dinamik bir yapıya sahip. Bazı sorunlarımız olsa da, ben kentin geleceği adına ümitliyim. Yapılan araştırmalarda en önemli problem, trafik olarak öne çıktı ve biz de bu yönde düzenlemeler yapıyoruz. Ben her fırsatta bu kenti birlikte yaşayalım diyorum. Bu şehir, sahip olduğu potansiyel ile hepimize yeter. Nüfus artış hızı düşse de Bursa hala göç alan bir şehir. Bu konuyla ilgili gelecekte sorun yaşamamak adına kentin belirli bölgelerinde uydu kentler kurmayı planlıyoruz. Bir taraftan da ulaşım master planı üzerinde çalışıyoruz.”

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a BUSİAD hakkında bilgi veren Ergun Hadi Türkay, 281 dernek üyesinin 110 bin kişiye istihdam sağladığını ve 11 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini vurguladı.

Türkay, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bursa’nın 2030 Çevre Düzeni Planını incelediklerini kaydederek; bu konuda önemli bir çalışma hazırladıklarını ve belediyenin ilgili çalışma grubunda yer alarak her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti. Aktaş da, kentin ortak akıl ile yönetilmesini son derece önemsediklerini ve bu konuda gereken her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Aktaş, BUSİAD’a vereceği destekten ötürü teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X