Çevreci kampa şafak baskın

Fransız polis gücüne mensup çok sayıda polis ve 2 bin 500 jandarma, dün sabah erken saatlerde iş makinaları eşliğinde, Nantes kentinin Notre-Dame-des-Landes semtinde, çevrecilerin yaşadığı ZAD kampına baskın düzenledi.

Çevreci kampa şafak baskın

Kampta ikamet eden yüzlerce çevreci, yerel idarenin daha önce yayınladığı, kampın 31 Mart’a kadar tahliye edilmesine yönelik emri tanımadıklarını açıklamışlardı.

Söz konusu kamp 2008 yılında, Nantes’in Batı’sında inşa edilmesi planlanan havalimanını protesto eden gruplar tarafından kurulmuştu. Geçen ocak ayında havalimanı projesinin iptal edilmesine rağmen bölgeyi Zone a Defendre – ZAD (Savunulacak Bölge) olarak adlandıran 200 aktivist bölgeyi terk etmeyi reddetti.

Göstericilerin içine cop ve kalkanlarla giren polisler, eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Yer yer polisler biber gazlarını göstericilerin üzerlerine sıktı.Alandan çıkmakta direnen göstericileri polisler yaka paça ederek gözaltına aldı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X