‘Çevremiz ateş çemberi, bölünme zamanı değil’

Faruk Çelik, “Çevremiz ateş çemberiyken bölünmenin, ayrışmanın zamanı değil” dedi.

‘Çevremiz ateş çemberi, bölünme zamanı değil’

Deneyimli siyasetçi Faruk Çelik gündemdeki yeni partiler konusunu yorumlarken Doğu Akdeniz’in giderek ısındığını, Suriye’de Amerika-Rusya arasında olduğumuzu anımsatıp, “Çevremiz ateş çemberiyken bölünmenin, ayrışmanın zamanı değil” dedi.

Yeni partiler için “İktidardan koparak kurulan partilerin başarıya ulaştığı hiç görülmedi” uyarısı yapan Çelik, 31 Mart seçimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atacağı adımların beklenmesi gerektiğini söyledi.

Faruk Çelik’in gündeme dair yaptığı önemli açıklamaları, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Deneyim uyarısı: Çevremiz ateş çemberi, bölünme zamanı değil

Bugün için… AK Parti’nin hem Bursa, hem Genel Merkez kadroları arasında en deneyimli siyasetçilerden biri. Siyasetin de her basamağında bulundu.

Geçmişinde…

İl yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği, il başkanlığı gibi yerel siyaset görevleri var. Milletvekili, genel başkan yardımcısı, AK Parti Grup Başkanvekili olarak Ankara siyasetinde etkin oldu. 2002 seçiminde AK Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Başkanı oydu.

En uzun süre Bakanlık yapan isimler arasına girdi.

Kısacası…

Faruk Çelik, siyasete adım attığı Bursa kadar, Türkiye siyaseti için de deneyimli bir isim. O deneyimlerini de paylaşıyor.

Nitekim…

Salı akşamı Ekotürk TV’de konuk olduğu program adeta ders gibiydi. Tarım ekonomisinden girdi, genel ekonomiye yönelik örnekler verdi, uzlaşma siyaseti adına yaptıklarını anlattı.

Hazırlığı yapılan yeni partiler için düşüncelerini arı bir dille dile getirdi.

Dün de…

Kızılay Bursa Şubesi’ni ziyareti sonrası kısa bir genel durum değerlendirmesi yaptı. Öncelikli konu, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehlikeler ve buna karşılık iç siyasette yaşanan hareketler oldu.

Önce tehlikeye dikkat çekti:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X