Cezası 8.5 yıla çıkarıldı

Bursa`nın İznik İlçesi`nden Eskişehir`e dönen bisikletli gruba, İnegöl İlçesi yakınlarında çarparak, 26 yaşındaki Tolga Beyenir`in ölümüne, iki arkadaşının ise yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü 32 yaşındaki Mustafa Ayaz, hakkında verilen 5 yıl 8

Cezası 8.5 yıla çıkarıldı
Eskişehir’de yaşayan ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören 5 genç, 11 Ağustos 2013 tarihinde bisikletleriyle İznik İlçesi’ne gezmeye gitti. Daha sonra İznik’ten Eskişehir’e dönmek üzere yola çıkan 5 genç, Bursa- Ankara karayolunun İnegöl’e bağlı Kulaca Köyü kavşağına geldiklerinde, arkadan gelen Mustafa Ayaz yönetimindeki otomobil, bisikletli gruba çarptı. Her biri yola savrulan gençlerden 30 metre ileri düşen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi öğrencisi Tolga İsmail Beyenir olay yerinde yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki Abdil Done ile 28 yaşındaki Sinan Günçınkan ise yaralandı. Yaralı gençler, ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Grupta bulunan diğer iki gencin hafif sıyrıklarla atlattığı kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan polis ve jandarma, 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan sürücünün otomobilinden düşen aynaya el koydu. Kazayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucu otomobilin plakası aynadaki üretim numarasından bulunarak ehliyetsiz olduğu tesbit edilen sürücü Mustafa Ayaz, Hamamlı Köyü’nde yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayaz verdiği ifadede korktuğu için olay yerinden kaçtığını söyledi.
 
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mustafa Ayaz, 31 Mart’taki duruşmada 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyanın gittiği Yargıtay, 3 Temmuz 2014 tarihinde verilen 5 yıl 8 yıl hapis cezasını az bularak, davanın yeniden görülmesini istedi.
 
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan yargılamada 14 aydır tutuklu bulunan Mustafa Ayaz’ın cezası bu kez mahkeme heyetinin taktir hakkını kullanmaksızın 8 yıl 6 aya çıkarılırken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X