CHP Cumhurbaşkanı adayını neden açıklamıyor?

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimine yaklaşık 20 ay kaldı. Seçimlerin erkene alınmaması halinde 2019 yılında önce Mart ayında yerel yönetimler için, sonra da Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri için sandık başına gideceğiz.

CHP Cumhurbaşkanı adayını neden açıklamıyor?

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı halen bu görevi yürütmekte olan Recep Tayyip Erdoğan.

İYİ Parti de adayının Genel Başkan Meral Akşener olacağını açıkladı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi Saadet Partisi ile birlikte geçiyor. Vatan Partisi, Doğu Perinçek’i aday göstermek için 100 bin imza şartını yerine getirmeye çalışıyor. CHP cephesinde ise henüz cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen herhangi biri yok.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile görüşen Olay Gazetesi’nin deneyimli Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı yaklaşımına ilişkin yeni bilgilere yer veriyor. Yılmaz yazısında, Lale Karabıyık’ın yerel adaylar hakkındaki mesajlarını da aktarıyor.

Lale Hoca’dan hem yerel, hem cumhurbaşkanı adayı mesajı!

Geçen dönem… CHP kendini yenilerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da kadrosunda Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık’a yer verdi.

Lale Hoca çiçeği burnunda siyasetçi olduğu dönemde CHP Genel Başkan Yardımcılığı üstlendi ve ürettiği parti politikalarıyla yıldızı parladı.

Nitekim…

Son kurultayda MYK’daki yerini koruduğu gibi, sorumluluğu da arttı. Örneğin seçim güvenliği için 8 partiyle görüşen CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık da vardı.

Öneriyi…

8 parti desteklerken MHP randevu vermedi, MHP soğuk baktığı için de AK Parti kabul etmedi ve ziyaretler devam ederken seçim ittifakı yasası önce Anayasa Komisyonu’ndan, sonra TBMM Genel Kurulu’ndan geçti, Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandı.

Sohbetimizde…

Tüm bu süreci değerlendirirken şuna işaret etti:

“Seçim yasasındaki bazı maddelerle ilgili çekincelerimizi anlatıp seçim sonrası ortaya çıkabilecek riskleri anımsattık. Amacımız seçim güvenliği ittifakı oluşturmaktı. Ama dinletemedik.”

Acaba…

Seçim hızla yaklaşırken CHP ittifak yapacak mı? Konuşulan kimi ittifak formüllerine CHP’nin yaklaşımı ne?

Şu cevabı verdi:

“İttifakı çok konuştuğumuz bir dönemde değiliz. Biz sadece seçim güvenliği ittifakını gündeme getirdik. Fakat hayır bileşenlerini devam ettirmek de gerekiyor.”

Bakışı şu:

“Biz önümüzdeki seçimi bir parti seçimi olarak değil, parlamenter sistemi geri kazanma mücadelesi görüyoruz. Demokrasiden yana olanların mücadelesi gözüyle bakıyoruz.”

Şunu ekledi:

“O bakımdan, önümüzdeki seçime bir partinin iktidara gelme mücadelesi olarak bakmamak gerek. Önce parlamenter sistem yeniden inşa edilmeli.”

Peki…

Cumhurbaşkanı seçiminde CHP’nin adayı kim olur?

Net mesaj verdi:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X