CHP – İYİ Parti ittifakta anlaştı! Gözler Mustafa Bozbey’de

CHP ve İYİ Parti’nin ittifak yapmasının ardından gözler, CHP’den Büyükşehir adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Bozbey’de.

CHP – İYİ Parti ittifakta anlaştı! Gözler Mustafa Bozbey’de

HATİCE DAL-DERYA DEMİR

PM’nin ismini açıklamasını bekleyen Bozbey, net konuştu: “Yönüm Büyükşehir. Yolculuğumuz oraya doğru. Bursa için yapacak güzel şeylerim var” dedi.   

CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinin, yerel seçimler için ittifak konusunda uzlaşma sağladığı 21 büyükşehirden biri olan Bursa’da gözler, CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çevrildi. Anlaşmaya göre Bursa Büyükşehir’de İYİ Parti, CHP’nin adayını destekleyecek. İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Emin Balkan ise Osmangazi ya da Yıldırım’dan gösterilme olasılığı üzerinde duruluyor. 

“BU İTTİFAK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”…

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin Türkiye ve Bursa için büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa’nın içinde barındırdığı özellikler açısından son derece önemli bir kent olduğunun altını çizen Bozbey, “Ancak yanlış yönetimler sonucunda diğer kentlere göre geriye gitti.

Bu gerileme sadece ulaşımda değil aynı zamanda kültürel, çevresel ve sosyal anlamda da mevcut. Parti Meclisi’nden herhangi bir isim çıkmadı ancak yönümüz Büyükşehir, oraya doğru bir yolculuğumuz var. Bursa için yapacak güzel şeylerim var. Bu zamana kadar hep ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ dedik. Şimdi sırada ‘Gülümseyin Bursa’dasınız’ var. CHP ve İYİ Parti ittifakı siyasetin önünü açtı. Yapılan ittifakla Türkiye’ye örnek oluşturacak bir olaya imza atıldı” dedi. 

“NİLÜFER İÇİN ADAY ÖNERECEĞİM”

20 yıldır emek verdiği Nilüfer Belediyesi için de önereceği isimler olduğunu kaydeden Bozbey, “Bu kentte 20 yıldır çok hizmetler ürettik. Nilüfer’i sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın örnek aldığı bir kent haline geldi. 100 bin nüfuslu hiç bir şeyin olmadığı, insanların iğne almak için Osmangazi’ye gittiği bir ortamdan başladık, Bursa’nın merkezi konumuna geldik. Bizden sonrası için de elbette önerilerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı. Bursa’nın öncelikli sorununun ulaşım olduğunu vurgulayan Bozbey, ikincisinin çevre, üçüncüsünün ise markalaşma sorunu olduğunu belirtti.  

“HALK İKNA ETTİ”

Öncelikle Nilüfer’le yola devam etmek istediğini, büyükşehire sıcak bakmadığını ifade eden Bozbey, ikna olma sürecini de şöyle anlattı: “Ben en duygulu zamanı 2 aydır yaşıyorum. 20 yıldır sadece Nilüfer’e değil Bursa’nın birçok yerine dokunmuşuz. Bunların karşılığı olarak da halkın büyük desteğini gördüm. Bu da beni Büyükşehir adaylığını düşünmeye tekrardan yöneltti.” 

“BURSA’YA CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”…

İttifak kararını değerlendiren CHP ve İYİ Parti il başkanlar ise alınan karardan oldukça memnun. 
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, genel merkezden çıkan ittifak kararının oldukça sevindirici olduğunu belirterek, “Biz 5 ila 10 arasında ilçeyi alacağımızı öngörüyorduk. İYİ Parti ittifakı ile bu sayı daha da fazla olacak.

Biz CHP olarak teşkilatlarımızla birlikte seçim için uzun süredir çalışma yapıyorduk. Bu çalışmalar neticesinde Bursa’ya CHP bayrağını dikeceğiz. 24 Aralık’a kadar listeleri yetiştirmemiz halinde o gün adayımız  açıklanacak” diye konuştu.

“AKŞENER YARI YOLDA BIRAKMAZ”

İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır da, alınan ittifak kararı doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi için CHP’yi destekleyeceklerini söyledi. İYİ Parti’nin adayı olarak ismi geçen Emin Balkan’ın sürecine de değinen Bahadır, “Meral Akşener kimseyi yarı yolda bırakmaz. Emin Balkan Bursa için çok önemli bir değer. Mustafa Bozbey ise, çok önemli hizmetler yapmış bir belediye başkanı. Kendisinin adaylığı ile ilgili açıklama yapılması halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. 

İYİ Parti’den Büyükşehir aday adaylığı için başvuru yapan Emin Balkan ise, “Meral Akşener ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Kendisi asla beni yarı yolda bırakmayacağını, şahsımı 3 merkez ilçeden birinde değerlendireceğini söyledi. Ancak Nilüfer ya da Osmangazi’ye sıcak baktığımı ifade ettim. Tabi Genel Merkezi’mizin takdiri. Karara göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X