CHP lideri Kılıçdaroğlu: Eğitim parasız olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimin kesinlikle parasız olması, öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar her şeyinin kamu tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Eğitim parasız olmalı

Kılıçdaroğlu, İzmir’de, Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 78. Yıl Dönümünde Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek’ konulu sempozyumda konuştu.

Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu anda böyle birşeyin olmadığını vurgularken, önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

‘Eğitimin bir sınıf atlama olduğunu anlatmak zorundayız. Kendi yaşamımdan örnek vereyim, Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez köyünde doğdum, 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim.

Bana bu fırsatı sağlayan cumhuriyete ve onun kurucusuna yaşamım boyunca hep minnet duydum. Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı getirdi.

Bizler fırsat eşitliği ile Aziz Sancar’ı da Çoban Sülo’yu da yetiştirdik. Sınıf atladılar, aileleri, çevreleri de sınıf atladı iyi bir konuma geldiler. Bu sınıf atlama süreci şimdi köreltiliyor.

Eğitim farklı mecralara taşınıyor, bir partiye militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz. 

ÖĞRETMEN AYRIMI SON…

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılması, kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen ayırımının son bulmasını istediklerini de ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, eğitimin kesinlikle parasız olması, öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar her şeyinin kamu tarafından karşılanması gerektiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X