CHP yerel seçimlere hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Yerel Yönetimler, 2019 Yerel Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Bölge Toplantısı” 9 ilin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirildi. CHP

CHP yerel seçimlere hazırlanıyor

DERYA DEMİR

Bursa İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Bursa, Kütahya, Afyon, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Düzce, Sakarya, Bilecik il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, ilçe başkanları ile yaptıkları görülmeşmeler neticesinde mail yoklaması ya da hakim önünde ön seçim yapılması noktasında bir teveccühün oluştuğunu söyledi. 

“ORTAK DİL OLUŞTURACAĞIZ”

Bursa’da ortak dilin olmadığını ifade eden Akkuş, Bursa’da bir kamuoyu yoklaması yapacaklarını dile getirdi. Akkuş, “Önümüzdeki günlerde Bursa’da bir kamuoyu yoklaması yapacağız. Bu araştırmada açık uçlu sorularla birlikte 17 ilçemizdeki ilk 10 sorunu tespit edeceğiz.

Bunu yaparken de o ilçenin belediye başkanıyla, ilçe başkanıyla ve geçmiş dönemde siyaset yapmış olan arkadaşlara ortak çalışma içerisinde olacağız. Bu ilk 10 sorun üzerinden siyasetimizi öreceğiz. 2 hafta içerisinde sonuçlanacak olan bu süreci paylaşacağız” diye konuştu. 

Bahar temizliğinin sadece  tüm Türkiye’de olacağını aktaran Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, şunları kaydetti:
“Yerel seçimelerde topluma güven verecek politikaları ortaya koyacağız, vatandaşları toplumcu CHP belediyeleri ile buluşturacağız. Öte yandan Tükriye’de AK Parti ve diğer siyasi partilerde tek bir kişinin istediği kişiler istediği yere konuluyor. Ancak CHP’de öyle değil. Biz tartışmayı tartışmadan da öğrenmeyi bilen bir kültürden geliyor. Biz bu kültürle 31 Mart seçimlerinde Bursa’yıda, Ankara’yıda, İstanbul’uda siyasi sonuç yaratacak şekilde alacak olan bu adayları hep beraber konuşmak ve örgütlemek durumundayız.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X