CHP’de kurultay günü

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Spor Salonu’ndan yapılacak.

CHP’de kurultay günü

Ana teması, “adalet ve cesaret” olarak belirlenen kurultay için 10 binin üzerinde kişiye davet gönderildi. Davetiye gönderilen isimler arasında sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçiler de bulunuyor.

Bugün başlayacak Kurultay’da CHP’nin Genel Başkan seçimi yapılacak ve Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. 

Kurultay öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adaylığını açıklayan isimler.

Kurultay’da bugün Genel Başkanlık seçimi yapılacak, yarın ise Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. Kurultayda 60 PM ve 15 YDK üyesi de belirlenecek. CHP’de Parti Meclisi üyeliğine seçilmek, Genel Başkanın oluşturacağı MYK’da yer alabilmek için önem taşıyor. 

Parti Meclisi seçiminde 52 üye delegelerce direkt seçiliyor. Genel Başkan tarafından, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilen 8 isim de Parti Meclisi’ne giriyor. Bu nedenle CHP’nin Genel Merkezi, Parti Meclisi üyeleri, delegeler ve adaylarla dolup taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X