CHP’li Özkan Marmarabirlik’te

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’la geçtiğimiz günlerde ürün alımlarıyla ilgili sert tartışma yaşayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’yı aynı partinin bir başka Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ziyaret etti.

CHP’li Özkan Marmarabirlik’te

Marmarabirlik’in Başköy Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmada, Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Milletvekili Özkan’a ürün alımları ve yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Hidamet Asa, zeytin zararlısı sinek vuruklu ürünün alınmasının mümkün olmadığını belirterek, bunun Marmarabirlik markasına büyük zarar vereceğini söyledi.

Tarım İl Müdürlükleri ile görüşülerek, birlikte yürütülecek kapsamlı bir çalışma ve Marmarabirlik tarafından verilecek desteklerle sorunu kökten çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Asa, Orhan Sarıbal’ın Afrin’den ürün alındığına yönelik yaptığı açıklamalara da değindi.

Bu iddiaların asılsız olduğunu ve üreticiye büyük zarar verdiğinri anlatan Asa, ”Marmarabirlik Afrin’den 1 kilogram bile zeytin almamasına rağmen adının anılması 32 bin ortağımız adına üzüntü vericidir. Öncelikli hedefimiz, üreticilerimizden daha çok ürün alabilmek için depolama kapasitemizi 100 bin tonlara çıkarmaktır” diye konuştu.

ÜRETİCİYE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

CHP Bursa Milletvekili Özkan da, Marmarabirlik’in faaliyet bölgesindeki sofralık zeytinin üçte birini aldığını, üreticilerin taleplerine karşılık verebilmesi için öncelikle depolama kapasitesinin arttırılması gerektiğini söyledi. ”İhracatta da özellikle Balkanlar’a önem verilmeli” diyen Özkan şöyle devam etti: ”Üreticimizin geleceği için Marmarabirlik’e hepimiz sahip çıkmalıyız.

Bizler, üreticinin ve sektörün sıkıntılarını dinleyip, çözüme kavuşturulması yönünde her türlü desteğe hazırız. Amacımız zor dönemler geçiren üreticimizin refah seviyesinin arttırılmasıdır. Üreticinin üretim anlamında yaşadığı her sıkıntı Marmarabirlik’e yansımaktadır. Bizim görevimiz yaşanan bu sıkıntılar sebebiyle çözüm odaklı çalışmalara katkıda bulunmaktır. Yaşanan sinek vuruğu ve zirai hastalıklar kapsamında il ve ilçe tarım müdürlüklerince koordineli bir çalışma yürütülerek, çözüme kavuşturulmalıdır. Zeytin üreticisi mutlaka desteklenmelidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X