Çiftçi: Bir arada yaşama irademize saldırıdır

Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Türkan Çiftçi, önceki gece dernek merdivenlerine sprey boya ile nefret söylemleri yazıldığını ifade ederek tepki gösterdi.

Çiftçi: Bir arada yaşama irademize saldırıdır

OSMAN GÜNEŞ

Çiftçi, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Olay nedeniyle Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevi önünde yapılan basın açıklamasına Ataevler, İnegöl, Mudanya, Adaköy Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Derneği, Evrensel Sevgi Derneği, Panayır Cemevi, Akçağlayan Kültür Derneği, Ardıçlı Köyü Derneği, Gemlik Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Hasan Dede Şehitler Köyü Derneği katıldı.

Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Türkan Çiftçi, “Dün gece Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevimize sabaha karşı sprey boya ile nefret söylemleri yazılarak maksatlı bir saldırı olduğunu bu sabah üzüntü ve kaygı ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Şahsıma ve temsil ettiğim kuruma yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Bir ay önce başladığımız bu yeni görevimizde amaçlarımızdan biri ‘sevginin dilini yaymak olacaktır’ demiştik.

Niyetimiz sadece yönetimimizin olduğu dernek çatısında değil, yaşadığımız tüm toplumsal ve kurumsal alanlarda yaşamak ve yaşatmaktır. Bu saldırı bir arada yaşama irademize saldırıdır. Biz inatla bir arada Türk’ü Kürt’ü Alevisi ve Sünni’si ile kardeşlik yaşayacağımızı burada bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X