Çiftçi sorunları mercek altında

Yenişehir Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda, çiftçinin karşılaştığı sıkıntılar ele alındı. Toplantıda yapılan değerlendirmeler ve çiftçinin sorunlarını içeren bir dosya hazırlanması kararlaştırıldı.

Çiftçi sorunları mercek altında

GÜRHAN ADANA

 

Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, tarla kıyılarındaki dere yataklarının ıslahından, pazar sorununa kadar birçok sorunla karşı karşıya bulunduklarını ve kurumların işbirliğiyle çözüm yollarının araştırılması gerektiğine işaret etti. Derelerin temizlenmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, ayrıca, çiftçinin tarım sigortasına yönelmesi konusunda girişimler yapılması gerektiğini kaydetti. Aktaş, çiftçinin mutlaka toprak tahlili yaptırması gerektiğini de dile getirdi.

KREDİLERE ERTELEME

Çiftçinin toprak tahlili yaptırma oranının çok düşük olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömer Şimşek de, bu konudaki ilgisizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, “Ziraat Odası ile ortaklaşa çalışarak çiftçiyi toprak tahlili yaptırma konusunda özendirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bu yılın başından itibaren yoğun kar, fırtına, kırağı, don ve aşırı yağmur yağışları yüzünden çiftçinin seralarında zararlar oluştu. Zarar gören toplam 303 üreticimizin Ziraat Bankası’na olan kredileri yüzde 3 faizle 1 yıl ertelendi” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, çiftçinin sorunlarının çözümü aşamasında izlenecek yol için geniş kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini anlattı. Başkan Çelik, “Her ürün ve karşılaşılan sorunların yer aldığı bir dosya hazırlanmalı ve bu bilgiler ışığında görüşmeler yapılmalıdır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X