Çiftçiye alım garantili destek

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırşehir’de hayata geçireceği ‘sözleşmeli ürün modeli’ sayesinde, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, nohut ve domates üretiminde çiftçiye alım garantili destek sağlanacak.

Çiftçiye alım garantili destek

Bu konuda imzalanan protokolün uygulanması için çalışmalara başlandı. Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği ve Kırşehir Belediyesinin iş birliğinde ilk etapta belediye mücavir alanında yaklaşık 20 bin dekarlık arazi belirledi.

Kooperatif üyesi çiftçiler, buradan kiralayacakları arazide ürün ekimine başlayacak. Proje kapsamında çiftçilere ürün alım garantisi verilecek. Kırşehir Valisi İbrahim Akın, farklı kurumların iş birliğiyle, ürün çeşitliliğini geliştirmek, verimliliği artırmak ve tarımsal alanların kullanımını daha verimli hale getirerek çiftçilerin gelir ve refah seviyesini yükseltmenin amaçlandığını söyledi.

ÖDEME PEŞİN OLACAK

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, projenin belediye mücavir alanındaki 20 bin dekarlık alanda uygulanacağına işaret ederek, ilk etapta 4 ürünün projeye dahil edildiğini söyledi. Üreticilere arazi ve fidan desteği sağlayacaklarını aktaran Bahçeci, ‘Projeye dört ürünle başlayacağız, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, nohut ve sulu alanlarda domates. Belediye olarak bu organizasyonun içinde olacağız. Ekimden hasada kadar teknik destek verilecek çiftçiye. Tarım Kredi Kooperatifi, hasat yapıldığında ürünün o günkü borsa değerinden peşin olarak alımını yapacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X