Çiftçiye makine desteği

Yenişehir’de 6 köyün kalkınma kooperatifinin makine parkı kurmak için yaptığı başvuru kabul edildi.

Çiftçiye makine desteği

GÜRHAN ADANA 

Tarımsal makine ve ekipmanların yüzde 55’i hibe olarak devlet tarafından karşılanacak. 

Yenişehir’de 6 köydeki tarımsal kalkınma kooperatifinin, makine parkı kurmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) yaptığı başvuruya onay çıktı. Osmaniye, Kavaklı, Karaköy, Çeltikçi, Avşar ve Çiçeközü köylerindeki tarımsal kalkınma kooperatiflerinin başvuruları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca kabul edildi.

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, onaylanan başvuru dosyalarında belirtilen tarımsal makine ve ekipmanlarını satın alma bedellerinin bir bölümünün Bakanlık tarafından karşılanacağını belirtti. Aranmaz, ‘Tarımsal makine ve ekipmanlarının toplam bedelinin yüzde 55’i hibe olarak devlet tarafından karşılanacak. Bedelin yüzde 45’ini ise söz konusu kooperatif ödeyecek’ dedi.

Yenişehir’de bu uygulamayla ilk makine parkının Yolören Köyü’ne kurulduğunu anlatan Aranmaz, ‘Çiftçiler, söz konusu makine ve ekipmanları köylerindeki kooperatiften teslim alıp sırayla tarlalarında kullanacaklar ve kooperatife kira bedeli ödeyecekler. Böylece hem kooperatif gelir elde edecek, hem de üreticiler sezon boyunca bir kez kullanmak durumunda kaldıkları makine ve ekipmanlar için kendi ceplerinden yatırım yapmak zorunda kalmayacaklar’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X