Çiftçiye patates üretimi anlatıldı

İnegöl Belediyesi’nin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde Mesudiye Mahallesi’ndeki çiftçilere patates üretimi ve hastalıkları hakkında eğitim semineri verildi.

Çiftçiye patates üretimi anlatıldı

Ziraat mühendislerinin patates yetiştiriciliği ve hastalıkları hakkında verdiği eğitim ile başlayan seminer, ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren’in çiftçilerin merak ettiği soruları yanıtlamasıyla devam etti. Programda konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, tarıma, hayvancılığa ve çiftçiye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
 
TEKNOLOJİK TARIM

Gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelerin teknolojik tarıma geçtiklerini ifade eden Taban, “Gelişmişlik düzeyi noktasında daha iyi olan ülkeler, bakıyorsunuz artık teknolojik tarım denen olaya geçmişler. Baktığınızda toprak miktarı ülkemizden daha az olmasına rağmen topraktan elde ettikleri verim bizden daha fazla. İşte tüm bu unsurları tüm paydaşlarımızla bir araya gelip neler yapmamız gerektiği noktasında daha çok çalışmamız gerektiğini anlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Alper Taban, 14 mahallede 700 çiftçiye eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X