Çiftçiye sigorta anlatıldı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Orhangazi Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda çiftçilere bilgilendirme yaptı. 

Çiftçiye sigorta anlatıldı

NEVZAT OKUMUŞ

Çakıroğlu, TARSİM sigortaları kapsamındaki Bitkisel Ürün, İlçe Bazlı Kuraklık Verim, Sera, Büyükbaş Hayvan ve Küçükbaş Hayvan, Kümes Hayvanları, Su Ürünleri ve Arılı Kovan sigortalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, bu yıl kadın çiftçileri ve 30 yaş altı erkekleri teşvik amacıyla, yaptıracakları sigorta poliçelerinde prim indirimi sağlanacağı, ayrıca bodur meyvecilik türlerinin de sigorta teminat kapsamına alınacağı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, 2017’de Bursa yöresinde en fazla dolu ve fırtına hasarının yaşandığını kaydedilirken, Orhangazi bölgesinde TARSİM sigortası için 850 poliçe yapıldığı belirtildi. 

Orhangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul ile Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere’nin de izlediği toplantı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X