‘Çiftlik Bank’a hibe ve teşvik’ iddiasına yalanlama

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftlik Bank için herhangi bir teşvik verilmediğini söyledi. Bakanlık Çiftlik Bank hakkında ocak ayında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

‘Çiftlik Bank’a hibe ve teşvik’ iddiasına yalanlama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftlik Bank tarafından Konya Tuzlukçu’da kurulacak tesis için hibe ve destek verildiği iddialarının asılsız ve yalan olduğunu bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çiftlik Bank’ın @ciftlikbank uzantılı Twitter hesabından 22 Kasım 2017 tarihinde yapılan paylaşımda, 23 Aralık 2017 tarihinde açılışını yapacakları Konya Tuzlukçu’daki tesisin, yüzde 30 devlet teşvik ve hibeleri kullanılarak yapılacağı belirtilmektedir. Bu paylaşım bahane edilerek bazı basın yayın organlarında haberler yapılmakta ve bazı siyasiler de bu konuyu bir iddia olarak dile getirmektedirler. Bu Twitter paylaşımında geçen devletten hibe ve destek alınacağına dair iddia tamamen asılsızdır ve yalandır. Temeli atılan söz konusu tesis ile ilgili olarak Bakanlığımızca hiçbir hibe ve destek verilmemiştir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X