Çin Burcuna göre yeni yılda neler yaşayacaksınız?

Çin Yeni Yılı, başladı. Çin takvimine göre 2017 “Horoz Yılı” olarak kutlandı, bu yıl ise “Köpek Yılı”… 12 hayvanlı Çin burç takvimine göre “Köpek Yılı”nda doğanlar, dürüstlükleriyle biliniyor ama iletişim kurmak noktasında eksiklikleri var

Çin Burcuna göre yeni yılda neler yaşayacaksınız?

Çin burç takviminde her yıl, bir hayvanla ifade ediliyor: Fare, Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Keçi, Maymun, Horoz, Köpek ve Domuz. Çin horoskobunda bu 12 hayvan yer alırken, her burç da beş alt gruba ayrılıyor: Hava, toprak, ateş, su ve ahşap grupları… Alt gruplar, 60 yılda bir denk gelecek şekilde sıralanıyor.

2017, Horoz Yılı olarak kutlandı; 2018 ise Köpek Yılı. 16 Şubat’ta büyük kutlamalarla başlayacak Köpek Yılı, bu sene toprak grubuna denk geliyor.

Köpek burcunun şanslı rakamları

Köpek burcunun şanslı numaraları 3, 4 ve 9. Çinlilere göre bu rakamların yer aldığı tüm sayılar, uğurlu. 1,6 ve 7 ise uzak durulması gereken rakamlar, Çinliler bu rakamların geçtiği sayıların uğursuzluğuna inanıyor.

“Köpek Yılı”nın renkleri yeşil, mor ve kırmızı. Mor renk, bu sene dekorasyondan tekstile her yerde var. Üstelik yeşilin farklı tonları ile kombinlenebilir. Tercih edilmeyen renkler ise mavi, altın rengi ve beyaz. Bu renklerin de uğursuz olacağı düşünülüyor. Oysa ki 2018’de moda ve güzellik sektöründe mavi ve altın tonları çok fazla kullanılacak gibi görünüyor, tercih sizin.

26599-e697b5e6_945_556.jpg

Aylar açısından değerlendirecek olursak; Haziran, Ekim ve Aralık, “Köpek Yılı”na göre şanslı aylar. Mayıs ve Ağustos ise riskli kabul ediliyor. Çin Ay Takvimi’ne göre beşinci ve sekizinci aylara dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor.

k.jpg

Siz “Köpek Yılı”nda mı doğdunuz?

Eğer 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 veya 2006 yılında hayata geldiyseniz, Köpek burcuna mensupsunuz! Yalnız küçük bir uyarı: Çin takvimi, Şubat’ta başladığı için Şubat öncesi doğanlar bir önceki yılın burcuna mensup.

Köpek Yılı’nda doğanların özellikleri neler?

Köpek kadını ve Köpek erkeği farklı karakter özelliklerine mi sahip? Öncelikle Köpek kadını; dürüst, sadık ve vefakâr olarak biliniyor. Kendi kuralları var ve o kuralların dışına asla çıkmıyor. Bu özelliği onun sabit fikirli görünmesine neden oluyor ama Köpek Kadını, zaten pek sürpriz sevmeyen, ani değişimlerde mutsuz olan bir kadın! Pesimistliğe meyilli. Eleştiri yapmak, analiz etmek onun işi!

Köpek erkeği şüpheciliği, zekâsı ve yardımseverliğiyle dikkat çekiyor. O da Köpek kadını gibi eleştiri yapmaktan hoşlanıyor, hatta karşısındakini yargılamaya bayılıyor ama genel anlamda sıcakkanlı bir yapısı var. Sosyallik pek de Köpek erkeğine göre değil.

Geleneksel astrolojiye göre Köpek Yılı’nda doğanlar, en çok Terazi burcuna mensup kişiler ile benzer karakter özelliklerine sahip. Bu yıl hayata gelecek bebeklerin kişisel özellikleri de Çin horoskobuna göre şöyle ifade ediliyor: Dürüst, sadık olacaklar. Ayrıca sıcakkanlı, sağduyu sahibi olmalarıyla tanınacak; sevdikleri için her türlü fedakarlığa katlanacaklar. Çoğu Köpek burcu gibi aile yaşantısına önem verecekler. Yalnız tüm bu olumlu özeliklerine karşın yine de bireyselliği sevecek, iletişim konusunda birtakım zorluklarla karşılaşabilecekler.

Yardımseverlik de Köpek burcu mensuplarının karakteristik özelliklerinden biri olarak görülüyor. Öyle ki sevdikleri için kendi çıkarlarını yok sayan bir burç… Bu, takdir edilesi bir özellik ama kendilerini korumaları da şart, zira hayal kırıklıklarıyla karşılaşma olasılıkları yüksek.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X