Cinayet sanığı korkunç iddiayı reddetti

Bursa’da, çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve eşini bunu bildiği için öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Cinayet sanığı korkunç iddiayı reddetti

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Keskin (38) ve maktul Emine Keskin’in (37) yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Mağdur çocuklar ise duruşmada bulunmadı.

Mahkemede ilk savunmasını yapan sanık Keskin, çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve eşini bunu bildiği için öldürdüğü iddialarını reddederek, eşiyle 2 yıldır çeşitli sebeplerden tartışma yaşadıklarını söyledi.

Keskin, “Dört çocuğum var. Bir baba evladına böyle bir şerefsizlik yapmaz, ben onlar için çalışıp çabalıyorum. Bana iftira atılıyor. Kızlarımı ve kayınpederimi çok seviyorum, onlardan özür diliyorum böyle bir olay yaşandığı için.” diye konuştu.

Sanık Keskin, olay günü arabayı eşinin kullandığını ve Dereçavuş istikametinde bir arayola saptığını öne sürerek, şu iddialarda bulundu:

“Ben araba kullanmayı bilmem, eşim Dereçavuş tarafından sürdü arabayı. Yola moloz döküldüğü için gidemedik, geri dönerken ‘Geçen hafta buradan geldiğimde yoktu bu molozlar.’ dedi. Ben anlamadığımı söyleyince, ‘Sen anlayamazsın zaten o kapasite yok, daha sen dün gece nerede olduğumu bile soramazsın, iki yıldır seni aldatıyorum. Ne oldu beni mi öldüreceksin? Sen tavuk bile kesemezsin.’ dedi. Çocukların benden olmadığını söyleyince beynim durdu benim, biz düştük sonra sol kapıdan, nasıl oldu anlayamadım. Eşime baktım, ses yoktu. Yüzünü yıkadım, kendine gelmedi, kalp masajı yaptım nefes almaya başladı, gözünü açtı, gözüyle işaret yaptı. O sırada korucular geldi, ambulans gelene kadar kalbi durdu, onlar müdahale edince tekrar çalıştı sonra hastanede öldü. Nasıl olduğunu anlayamadım, ben böyle bir şeye asla cesaret edemezdim, pişmanım.”

Mağdur taraf avukatının, Emine Keskin’e yapılan otopside kanında fenitoinin bulunduğunu, kendisiyle alakası olup olmadığını sorması üzerine sanık Keskin, “Eşim son bir-iki gündür çok düşünüyordu, ilaç almıştı. Ne ilacı aldığını bilmiyorum ‘İlaç beni biraz salladı.’ diyordu.” diye konuştu.

Tanıklar dinlendi

Olay yerine giden korucular da mahkemede tanık sıfatıyla dinlendi. Korucu Veysel Kufacı, etrafta dolaşırken şüpheli bir beyaz araba gördüklerini, yaklaşınca sol tarafta çömelmiş şahsı ve yerde yatan kadını gördüklerini belirtti. Kufacı, sanığa ne olduğunu sorduklarında ise eşiyle tartıştığını ne olduğunu hatırlayamadığını söylediğini vurguladı.

Tanık korucu Sabahattin Çengel ise “Şahıs şoka girmiş vaziyetteydi, cevap veremedi bize. Sonra kadına ne yaptığını sordum; ‘İki yıldır beni aldattığını söyledi, sinirlendim sonra ne olduğunu anlayamadım. ‘Ben böyle bir şey yapacak adam değilim, dereden su aldım, kalp masajı yaptım, yaşıyor mu?’ dedi. Görevliler ne yaptığını hatırlamaya çalışmasını söyleyince de ‘Boğazını sıkmış olabilirim.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Sanığın kardeşleri Adem ve Mehmet Keskin ise Emine Keskin’i birkaç defa başka kişilerle arabada gördüklerini savundu.

Sanık avukatı, çocukların sanıktan olup olmadığının tespiti için DNA testi yapılmasını isteyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Adli Tıp Kurumuna, DNA testi yapılması için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mayıs’ta, ailevi problemlerini konuşmak için otomobille Dereçavuş Mahallesi’ne giden Ahmet Keskin ve eşi Emine Keskin, bir süre sonra kavga etmişlerdi. Ahmet Keskin, eşinin boğazını sıkmıştı. Olay yerine gelen korucular durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirmiş, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X