‘Çin’in kalkınması kimseye tehdit değil’

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in kalkınmasının kimseye tehdit oluşturmadığını belirterek, ”Başkalarını tehdit etmeye alışık olanlar, diğerlerini de kendilerini tehdit ediyor şeklinde görüyor” dedi.

‘Çin’in kalkınması kimseye tehdit değil’

Şi, Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) 13. Dönem 1. Genel Kurul toplantılarının kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Çin’in kendi halkı ile başka devletlerin halklarının barışçıl kalkınmasına katkıda bulunması arzusunda olduğunu ifade ederek, bu konuda samimi olduklarını söyledi.

Şi, ”Çin’in kalkınması herhangi bir ülkeye tehdit değildir. Çin, genişleme çabasında değil. Başkalarını tehdit etmeye alışık olanlar, diğerlerini kendilerini tehdit ediyor şeklinde görüyor” dedi.

Şi, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak ve vatanın birliğini sağlamanın Çin’in tüm evlatlarının ortak iradesi ve temel çıkarı olduğu değerlendirmesinde bulunarak, herhangi bir isim vermeden “vatanı bölecek davranış ve eylemlere girenlerin kaybetmeye mahkum olduğunu ve cezasını çekeceklerini” söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X