Çipras: Türkiye  engellenecektir

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras CNN Greece’e verdiği demeçte Doğu Akdeniz’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Çipras: Türkiye  engellenecektir

Avrupa Konseyi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki eylemleriyle ilgili kararına değinen Aleksis Çipras “Avrupa Konseyi’nin almış olduğu kararın en önemli yanı, Türkiye’nin tahrik edici davranışlarına ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal edici davranışları devam etmesi durumunda şifahi kınamadan Türkiye aleyhine katı ve hedefli önlemler alınacağı uyarısı yapılması düzeyine geçmesidir” dedi.

“Avrupa Konseyi bizim ulusal çıkarlarımız yönüne büyük ve önemli bir dönüş yapmıştır” ifadelerini kullanan Yunan Başbakan, Türkiye’nin bu dönemde farklı açıklamalarla tahrik etmeye devam ettiğini savundu. Çipras, “Bu tahrik edici davranışlar güçsüzlük göstergesidir. Ege’de ihlaller ve it dalaşları her gün gerçekleştikçe Ege’de ve Doğu Akdeniz’de bir kaza – kasıtlı bir olay değil – yaşanma ihtimali zaten her zaman mevcut. Türkiye’nin ‘sıcak’ bir olay yaratma yönünde planı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir durumda konumunu daha da kötüleştirir” değerlendirmesini yaptı.

MEİS’E SONDAJ GEMİSİ 

Meis’e (Kastelorizo) sondaj gemisi gönderilmesi durumunda neler yaşanacağına dair bir soruya ise Yunan Başbakan “Yunan Silahlı Kuvvetlerinin planları var ve biz bu planlardan haberdarız, bunları incelemiş ve onaylamış durumdayız. Oraya kadar ulaşmayacaklar çünkü ulaşmalarını engelleyeceğiz. Yunanistan egemen bir ülkedir ve gerek egemenliğini gerekse de egemenlik haklarını savunma gücüne sahiptir” dedi ve son olarak “Yunan kıta sahanlığında sondaj çalışması yapılmasını öngören bir senaryo mevcut değildir, çünkü bu engelleneceği için eyleme dönüşemeyecektir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X