ÇKS başvuruları 29 Aralık’ta son

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru süresi Bakanlar Kurulu kararıyla yıl sonuna kadar uzatılırken, Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, çiftçilerin kendilerine sağlanan ek süre olanağından yararlanmalarını istedi.

ÇKS başvuruları 29 Aralık’ta son

Çiftçilerin yetiştirecekleri ürünleri eylül ve haziran ayları arasındaki dönemde Müdürlüğe beyan ettiğini hatırlatan Aranmaz, ‘2016 Eylül ayında başlayıp 2017 Haziran ayında sona eren dönemde çeşitli nedenlerden ötürü ÇKS başvurusu yapamayan çiftçilerimiz, 29 Aralık gününe kadar bu başvurularını yapabilirler’ dedi.

10 BİN BAŞVURU DOSYASI…

Yenişehir’de geçen sezonlarda 1 dönemde yaklaşık 4 bin 300 çiftçiden 10 bine yakın başvuru dosyası alındığını anlatan Aranmaz, haziran ayında biten ancak başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılan dönemde ise 4 bine yakın çiftçiden başvuru aldıklarını söyledi. Aranmaz, “Yaklaşık 300 kadar çiftçimizin daha başvuruda bulunmasını bekliyoruz. Başvuru dosya sayısının 10 bine ulaşacağını öngörüyoruz’ diye konuştu.

Çiftçilerin, ÇKS belgesiyle tarımsal faaliyetlerini belgelediğini ifade eden Hakan Aranmaz, ‘ÇKS belgesi çiftçilerimizin karşısına hep çıkıyor. Yetiştirdiği ürünlere devlet desteği alırken, doğal afetlerde gördüğü zararın karşılanmasını talep ederken ya da bankalardan kredi çekmek için başvurularda kendisinden hep ÇKS belgesi isteniyor. Bu nedenle ÇKS başvurusu yapmayan çiftçilerimizin 29 Aralık’a kadar Müdürlüğümüze gelerek başvurularını yapmalarını bekliyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X