Çocuk modasının kalbi Bursa’da atıyor

Bursa Bebe-Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow) dün kapılarını açtı.

Çocuk modasının kalbi Bursa’da atıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Tüyap Bursa ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğinde düzenlenen fuar, 12 Ocak akşamına kadar devam edecek. 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 200’e yakın üretici firmanın katılımıyla 4 ayrı salonda, 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen Junioshow’da, ilkbahar-yaz kreasyonu ziyaretçilere sunuyor. Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Junioshow’da 10 bin ilkbahar-yaz kreasyonu ürününün sergilendiğini belirterek, ‘’Fuarımızda 60’a yakın alım heyeti olacak. Bin civarında iş insanı firmalarımızla buluşacak. Ayrıca yurt içinden de 45 farklı şehirden profesyonel ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz” dedi.

SÜRECİ BAŞARIYLA ATLATTIK

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız da, sektör olarak bir fuarı daha düzenlemiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Fuarların Bursa ve sektör için artık beklenen bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Yıldız, ‘’Biz genç bir sektörüz. 2018’in üçüncü çeyreğinde ülkemizin maruz kaldığı ekonomik saldırıya rağmen yurtdışı açılımlarımızla, fuarlarımızla ihracatımıza ve istihdamımıza devam ediyoruz. Bu dönemi başarıyla atlatmış bir sektörüz. Junioshow’la hem sektörümüzün hem de Bursamızın tanıtımını yapıyoruz” diye konuştu.

BTSO’DAN SEKTÖRE ÖVGÜ

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, 6 yıl önce ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ sloganıyla yola çıktıklarını hatırlattı. Bursa’yı büyütmek için de en küçük sektörden başladıklarının altını çizen Kuş şöyle devam etti: ‘’Bebe-çocuk giyim sektöründen başladık. Kendileri de bizleri mahcup etmedi. Böyle bir fuara imza attılar. Her platformda bebe ve çocuk sektörünü örnek gösteriyoruz. Çok büyük iş başardılar.

Fuar 2002 yılında organize edildi. 5 yıl devam ettiler ama olmadı. Son 4 yıldır BTSO ile beraber hem Bursamıza hem ülkemize marka bir fuar kazandırdılar. Sektörün burada ciddi anlamda desteği var. Biz Oda olarak belki bir şeyler yaptık, önlerini açtık ve yardımcı olduk ama sektör istemezse hiçbir şey olmaz. Kendilerine Bursa iş dünyası adına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok mücadele ettiler.”

DEFİLE İLGİ GÖRDÜ

Açılış konuşmalarının ardından katılımcı firmaların fuar için özel olarak hazırladıkları yeni koleksiyonları, ‘Junio Fashion Show’ defilesi ile tanıtıldı. Firmaların 0-12 yaş grubu ilkbahar yaz koleksiyonları çocuk mankenler tarafından sergilendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X