Çocuklar için Facebook geliyor!

Facebook şu anda yalnızca 13 yaşından büyüklere üye olma izni veriyor. Fakat bu, 13 yaşından küçük çocukların da Facebook’a üye olmasına engel değil. 13 yaşından küçük 20 milyon kadar çocuğun Facebook’a üye olduğu düşünülüyor.

Çocuklar için Facebook geliyor!

Messenger Kids piyasaya sürüldü
 

Yalnızca 13 yaşından küçük çocuklar için geliştirilen Messenger Kids, öncelikle ABD’de ve IOS işletim sistemi için piyasaya sürüldü. Facebook, üye olan çocukların bilgilerini depolamayacağını ve bunları reklam veya veri olarak kullanmayacağını bildirdi. Bir çocuğun bu uygulamayı kullanması için de ebeveynlerinin izni gerekiyor.
 

Messenger Kids nedir?
 

Messenger Kids, normal Facebook’un mesaj uygulamasının daha basit bir hali. Bu uygulamayı kullanmak için ebeveyn izni gerekiyor. Ayrıca iki çocuğun Messenger Kids’te arkadaş olması için ikisinin de ebeveynlerinin onayı gerekiyor. Bu onayların ardından iki çocuk birbirleriyle Messenger Kids üzerinden yazışabilecek, görüntülü arama yapabilecek ve dosya paylaşabilecek.
 

“Araştırmalarımız sonucu bu uygulamayı geliştirdik”
 

Messenger Kids’in Ürün Müdürü Loren Cheng “Anne ve babalar giderek artan oranda çocuklarının tablet ve akıllı telefon kullanmasına izin veriyor. Ancak aynı zamanda hangi uygulamaların onlara uygun olduğu konusunda kaygıları var. Araştırmalarımız, ebeveynlerle görüşmelerimiz ve uzmanların yönlendirmesi sonucu böyle bir uygulama geliştirdik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X