Çocuklarda yaz hastalıklarına dikkat

Yaz aylarında çocuklarda sıcaklıklara bağlı hastalıkların da artış gösterdiğine dikkat çeken Medicana Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, ebeveynelere uyarılarda bulundu.

Çocuklarda yaz hastalıklarına dikkat

Yaz mevsiminde güneş ışınlarının çocuklarda güneş çarpmasına neden olduğunu belirten Yılmaz, “Güneş çarpması durumunda ateş, halsizlik, kusma ve bilinç kaybı görülebilir. Güneşin zararlı uv ışınlarından dolayı deri kanseri riski de artmaktadır. D vitamini eksikliğine karşı çocuklar kontrollü şekilde gün ışığına çıkarılmalı, açık renk ve pamuklu kıyafetler giydirilmelidir. Aynı zamanda aşırı sıcaklar nedeniyle çocuğunuza kaybedilen sıvının yerine bol sıvı verin” dedi. 

“YİYECEKLERİ BUZDOLABINDA SAKLAYIN”…

Artan sıcaklıklar sebebiyle yiyeceklerin daha çabuk bozulduğunun da altını çizen Yılmaz, “Yaz mevsiminde yiyecekler pişirilmiş olsa da buzdolabında saklanmalıdır. Sıcakta ve açıkta kalan yiyeceklerin üzerinde mikroplar kolay ürediği için besin zehirlenmelerine neden olmaktadır. İshalle birlikte çok miktarda su ve tuz kaybı olur, tansiyon düşer, ağız kuruluğu olur, göz yaşı olmaz ve göz kürelerinde çökme olur. İshale bağlı aşısı sıvı kaybından akut böbrek yetmezliği gelişebilir ve ishal ölümle sonuçlanabilir. İshalin tedavisi kaybedilen sıvının yerine konulmasıdır” şeklinde konuştu. 

“KLİMALARI TEMİZLETİN”

Çok sayıda insan tarafından kullanılan havuzların da çocuklarda belli başlı hastalıklara neden olabileceğini dile getiren Yılmaz, “Bu konuda aileler hijyene daha fazla önem vermelidir. Ayrıca  doğada böcekler, sinekler, akrep, yılan, arı, kene, zehirli deniz hayvanları gibi hayvanlar ile temasımız da artmaktadır. Genellikle ortaya çıkan allerjik belirtiler kaşınma, ağrı, lokal şişliktir. Isırılan bölgenin öncelikle bol su ile yıkanması gerekir. Piknik alanına giderseniz uzun ince giysiler giyin, bacaklarınızı açıkta bırakmayın. Yeşil alanlarda piknik sonrası çocuğunuzun vucudunu böcek ısırığı açısından kontrol edin. Aşırı sıcaklarda serinlemek için kullanılan klimalardan olumsuz etkilenmemek için klima filtrelerinin temizliğini zamanında yapın. Klima çarpmasını engellemek için yazın klimayı 23-26 dereceye ayarlamalıyız” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X