‘Çocuklarla duygu eşitlemesi yapın’

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, “Bizim çocuğumuza vermemiz gereken mesaj, ‘evet seni anlıyorum’ diyerek duygu eşitlemesi yapmaktır” dedi.

‘Çocuklarla duygu eşitlemesi yapın’

Özel Teknoloji Fen Okulları tarafından gerçekleştirilen ‘Mutlu aile için önce iletişim’ seminerinde konuk konuşmacı olan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, “Bizim çocuğumuza vermemiz gereken mesaj, ‘evet seni anlıyorum’ diyerek duygu eşitlemesi yapmaktır” dedi.

Çocukla iletişimde beyin gelişiminin önemli olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Çocuğa ilk olarak onu rahatlatacak kelimeleri ve cümleleri verin. Çocuğun evdeki uyum durumu bile aile içi iletişimi etkiliyor” diye konuştu. 

“ONLARI ANLADIĞINIZ HİSSETTİRİN”

Çok farklı kuşakların şuanda birlikte yaşadığını belirten Bozkurt, “Biz büyükler ailelerimiz tarafından bu şekilde eğitilmedik. Bambaşka bir çocuk eğitiyoruz. Bizim çocuğumuza vermemiz gereken mesaj, ‘evet seni anlıyorum’ diyerek duygu eşitlemesini yapmalıyız. Sonrasında ise açıklama cümleleri ve mantık temeliyle üst beyini harekete geçirmeliyiz. Bu şekilde çocuğumuzu anladığımızı ve ona nasıl yön verilmesi gerektiğini hissettirebiliriz. Çocuklar eve girdiği zaman ilk olarak emir cümleleriyle, ‘ayakkabını çıkar’, ‘montunu çıkar’ ve onu yap bunu yap diyerek onun düşünmesini engelliyoruz. Bunun yerine hatırlatma cümleleri kursak, çocuğun üst beynini ve konsantrasyon mekanizmasını harekete geçirmiş oluruz” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X