Çok etkilendim çok ağladım

7 yıldır Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’yla çalışan Songül Öden, mülteciler, mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarla yanyana geçirdiği süreçten çok etkilendiğini söyledi.

Çok etkilendim çok ağladım

HER ZİYARET SONRASI HASTA OLDUM

Şu sıralar 7 farklı kadını canlandırdığı tek kişilik oyunu ‘Lal Hayal’le seyirciyi selamlayan Songül Öden, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nda çalıştığı 7 yıl boyunca yaşadıklarını sahneye aktardığını söyledi. Öden, ‘Tesadüftür ki 7senedir çalışıyorum ve 7 kadın. Bu sürede sahada çok sert hikayelerle karşılaştım. Beni inanılmaz etkiledi. Önceleri hasta oluyordum döndükten sonra sahadan, uyuyordum uzun uzun, çok etkileniyordum. Çok ağlıyordum dedi. 

SAHNEDEKİ KARAKTERLER ÇOCUKLARIM…

Oyundaki 7 karakteri de evladı gibi gördüğünü söyleyen Songül Öden, ‘Lal Hayal’in sonunda izleyicileri bir sürpriz beklediğini dile getirdi.

Öden, ‘Seyircinin kalbine, aklına, ruhuna değen bir oyun. BM ile yaptığımız çalışmalarda sahada mülteci kadınlarla bir çalışmam vardı. Bir oyuna da onlar geldiler. Oyun bittikten sonra yanıma geldiler ve ‘bizi anlattığınız için teşekkür ederiz’ dediler. Bu tek taraflı bir şifalanma değil. İsyanımı, karşı durduğum şeyleri anlatmanın yolu benim için sahne’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X