Coşkunöz havalanıyor!

Coşkunöz Savunma ve Havacılık, dünyanın neredeyse tüm havacılık firmalarına parça üretimi yapıyor.

Coşkunöz havalanıyor!

Savunma-havacılık alanında yüklenici konumunda hizmet veren ve yerlileşme çalışmalarında büyük pay edinerek ihracat oranını artıran şirketler arasında yer alan Coşkunöz Savunma ve Havacılık, dünyanın neredeyse tüm havacılık firmalarına parça üretimi yapıyor. Cirosunun yüzde 40’ını bu alandan oluşturan şirket, 2020’de ürün ve hizmetlerini ulusal alıcılar ile buluşturarak ihracat payını yüzde 25’e çıkarmayı ve anahtar teslim projeleriyle yüzde 50 büyümeyi hedefliyor. Savunma sanayinin ihracatının 2018’de yüzde 20 artışla 2 milyar 188 milyon dolara ulaştığına ve bu alanda 1 milyar 448 milyon dolara ulaşan Ar-Ge harcamalarına dikkat çeken Coşkunöz Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Özgür Bayram, Türkiye’nin bu sektörde yeni bir dünya gücü olacağını ileri sürdü.

DEVLERE PARÇA ÜRETİYOR

Bu doğrultuda 2019 yılında pazarın artması için rotalarını farklı ülkelere çevirdiklerini dile getiren Bayram, ”Yeni projeler geliştirerek Türk üretimi teknolojilerini piyasada aranan ürünler haline getirmeye odaklanıyoruz. Coşkunöz Savunma ve Havacılık olarak TUSAŞ üzerinden BOEING, AIRBUS gibi dünyanın neredeyse tüm havacılık firmalarına parça üretimi yapıyoruz. Parça bazında imalat sayımız aylık 10 bin civarını buluyor ve ciromuzun neredeyse yüzde 40’ını bu alan oluşturuyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X