`Çözüm sürecine bağlılığın teyit edilmesi olumludur`

Başbakan Davutoğlu, HDP heyetinin çözüm sürecine yönelik açıklamaları konusunda, “Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Çözüm sürecine bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur” dedi.

`Çözüm sürecine bağlılığın teyit edilmesi olumludur`
Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Zirvesi’ne katılmak üzere Avustralya’ya hareketinden önce Esenboğa Büyükşeref Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.
 
Davutoğlu’nun açıklamalarından ana başlıklar şöyle:
 
“(HDP heyetinin çözüm sürecine yönelik açıklamalarına ilişkin) Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bir işin esasen esasta, özde, mahiyeti var. Bir de yöntemle ilgili hususlar var. Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci’ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da çözüm sürecine alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil”
 
“Hiçbir etnik ve mezhep ayrımı gözetmeden Suriye’nin hangi şehrinde kim darda kalır, zorda kalırsa Türkiye onun yanında yer alır. G20 Zirvesi’nde de bütün muhataplarımızla bu konuları ele alacağız. Halep’teki bu insani trajedinin durdurulması için herkesin gereken adımları atması çağrısında bulunacağız”
 
Avustralya’ya gitti
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak “TUR” ile saat 21.30’da Avustralya’ya gitti.
 
Davutoğlu’nu, Esenboğa Havalimanı’ndan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve diğer ilgililer uğurladı.
 
Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Avustralya’ya gitti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X