Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar göçmen değil bu vatanın asil evlatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca düzenlenen “Rumeli-Balkan Buluşması”nda Türkiye’deki tüm konfederasyon, federasyon, dernek üyelerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rumeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar göçmen değil bu vatanın asil evlatları

Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart Pazar günü Bulgaristan’da seçimlerin yapılacağını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oradaki soydaşlarımıza, kardeşlerimize sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyorum. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan ‘demokrasi’ diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan ‘Avrupa Birliği müktesebatı’ diyeceksin, öbür taraftan Avrupa Birliği müktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil. Biz burada o soydaşlarımızın hakkını talep ettik, onların yanında yer alma hakkına sahibiz. Her yerde ve her zaman olduğu gibi Bulgaristan seçimleri konusunda da demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum. Çeşitli Balkan ülkelerinde yakın zamanlarda yapılacak seçimler konusunda da aynı temennileri dile getiriyoruz.

Biz kardeşlerimizin, soydaşlarımızın tüm mağdur ve mazlumların haklarının, hukuklarının korunması için mücadele veriyoruz. Rumeli ve Balkanlar başta olmak üzere, hiçbir kardeşimizden vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz.” dedi.

Sorunlarımızın tamamına yakını çözümlendi

Türkiye’deki tüm Rumeli-Balkan sivil toplum örgütleri adına konuşan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu Ankara’da başlayan İzmir, Bursa, Aydın, İstanbul ve Adana’da yapılan çalıştay ve çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakan Yardımcımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara minnet ve şükranlar duyduğunu söyleyerek,” Balkanlardan Türkiye’ye gerçekleşen göçlerin devam etmesiyle parçalanmış aile sorunlarının hiçbir zaman bitmeyecek. Özellikle son zamanlarda gerek sosyal haklar gerek ikametgah ve sorunlarımızı Cumhurbaşkanımıza ilettiğimiz zaman gördüğümüz yakın ilgi, alaka ve talimatla bugüne kadar sorunlarımızın tamamına yakınının çözümlendiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” Diye konuştu.

Gençoğlu: Soydaşlarımız Hür irade ile seçme ve seçilme hakkını kullanmalılar

Gençoğlu, 26 Mart Pazar günü Bulgaristan’da soydaşlarımızın geleceğini yakından ilgilendiren genel seçimler olacağını anımsatarak, bu seçimle ilgili medyada çıkan bazı haberlerin kendilerini rahatsız ettiğini bildirdi.

Soydaşlarımızın Bulgaristan’dan Türkiye’ye kendi isteğiyle gelmediğini anlatan  Gençoğlu, şunları kaydetti:

“Bulundukları topraklardan asimilasyonla aileler birbirlerinden kopartılarak göçe zorlandılar. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin gerek Türkiye’de gerekse, Bulgaristan’da bulundukları yerlerde hür iradeleriyle seçme ve seçilme hakkına sahip olmaları gerekiyor. Bize insanlık dersi vermeye kalkan Avrupa’nın bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor.” dedi. Avrupa ile entegre olmuş komşumuz dostumuz ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan yetkililerinin bu kardeşlerimizin güvenli bir ortamda oy kullanmalarını  sağlamak için gerekli önlemleri alacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X