Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada gençlerin sorularını cevapladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya özel yayınında gençlerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada gençlerin sorularını cevapladı

Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’de (TUSAŞ) düzenlenen programda, gençlerin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki sorularını yanıtladı.

Program, “@RT_Erdogan”, “@tcbestepe”, “@AACanli” ve “@gztcom” hesaplarından canlı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil hakkında, “2022 hedefimiz. 2022’de biz kendi yerli, milli bu dediğim araçlarımızı inşallah ülkemizde göreceğimiz gibi dünya piyasalarına da ihracını yapacağız.” dedi.

“Mega endüstri bölgeleri inşa ederek 100 bin kişiye iş imkanı sağlamak bizim hedefimiz.” şeklinde konuşan Erdoğan, “Mevcut 135 sanayi sitemizi yeniliyoruz, dönüştürüyoruz. 317 bin kişiye de burada iş imkanı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi nükleer enerji santrallerini yapacağını, birilerinin söylediği oyunlara gelmek istemediklerini belirtti.

Erdoğan şunları kaydetti:

“2003’e kadar Türkiye’ye ait sadece iki uydu fırlatıldı. Biz 16 yılda uzaya 10 uydu fırlattık. 2039’a kadar 11 uydumuzu uzaya fırlatacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2020 ve 2021’de Türksat 5A ve 5B’yi Elon Musk’ın Falcon roketleriyle fırlatacağız. Bunu kafaya koyduk ve görüştük.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X