Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davasında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan olduğu dönemde bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan üniversite öğrencisinin 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davasında karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan olduğu dönemde bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan üniversite öğrencisi, 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, sanık B.M. katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Ören, sanık B.M’nin “hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Diren Cevahir Şen, müvekkilinin düşüncesini açıklama özgürlüğünü kullandığını belirterek, bu eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Müvekkilinin hakaret kastı ile hareket etmediğini sadece eleştiri hakkını kullandığını öne süren avukat Şen, “Zira müşteki taraf siyasetçi, devlet idarecisi olup, bu gibi eleştirilere katlanmalıdır. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasamız da bu şekilde eylemleri eleştiri hakkı kapsamında suç saymamaktadır. Buna dair birçok içtihat da vardır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan hakim, sanığın üzerine atılı “kamu görevlisine karşı görevi nedeniyle hakaret” suçunu işlediğini belirterek, sanığın 6 bin 80 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. 

Sanığın, ekonomik, sosyal ve şahsi durumunu dikkate alan hakim, paranın birer ay arayla 20 eşit taksit halinde alınmasına karar verdi.

Mahkeme, sanığın kabul etmemesi nedeniyle verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık B.M’nin 18 Haziran 2013’te bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda hakaret içerikli ifadeler kullandığı kaydedilmişti. Sanığın bu ifadelerinin “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçunu oluşturduğu vurgulanan iddianamede, sanığın 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X