Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Afrin operasyonu’ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Afrin operasyonu’ mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat İl Olağan Kongresi’nde konuştu. 

“Pensilvanya’daki şarlatan yeni bir din ihdas etmiştir”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Pensilvanya’daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara, kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur.” dedi.

“Devletimizin bünyesini sinsi kanser hücresinden temizliyoruz”

Erdoğan, “Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ’nün haşhaşilerinden arındıkça hamdolsun artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Afrin mesajı

“Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız.” diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz.” 

“Müttefiklerden beklentimiz ilişkinin ruhuna uygun davranmaları”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz, aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarıdır. Model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Dönem stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemidir”

“Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz.” diyen Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:

“Zira dönem, Türkiye’ye destek olma, stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Biz dostlarımızdan ülkemiz için, beka sorunu olan böyle hassas, böyle kritik bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X