Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KHK açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanun Hükmünde Kararname’de sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme ile ilgili “muğlaklık var” yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KHK açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Afrika ziyaretinin son gününde Çad’dan Tunus’a geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Son günlerde tartışılan Kanun Hükmünde Kararname’de sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeyle ile ilgili başta eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, “Madde de muğlaklık var” yönündeki eleştirilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları aktardı:

“Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X