Cumhurbaşkanı Vekili Oktay’ın acı günü

Cumhurbaşkanı Vekili ve Yardımcısı Oktay’ın vefat eden annesi Şaziye Oktay için Eyüp Sultan Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Vekili Oktay’ın acı günü

İstanbul’daki evinde dün vefat eden Cumhurbaşkanı Vekili ve Yardımcısı Fuat Oktay’ın 83 yaşında vefat eden annesi Şaziye Oktay’ın, Çekmeköy’deki evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şaziye Oktay’ın cenazesi, dua okunması ve helallik alınmasının ardından Eyüp Sultan Camisi’ne uğurlandı.

Oktay’ın cenazesi, dualar eşliğinde Eyüp Sultan Camisi’ne getirildi.

fuat-oktay-2.jpg

Cumhurbaşkanı Vekili ve Yardımcısı Oktay ve babası Ömer Oktay, cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

Namazın ardından Fuat Oktay, annesinin tabutuna omuz vererek cenaze aracına kadar taşıdı. Fuat Oktay, cenaze aracına binerek mezarlığa hareket etti.

Şaziye Oktay’ın cenazesi Eyüp Mezarlığı’na defnedildi.

Fuat Oktay, defin işlemlerinin ardından babası ve kardeşi Nihat Oktay ile Bahariye Mevlevihanesi’ne geldi. 

Oktay, burada babası ve kardeşi ile taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Şaziye Oktay’ın eşi Ömer Oktay, oğulları Cumhurbaşkanı Vekili ve Yardımcısı Fuat Oktay, Nihat Oktay, torunları ve akrabalarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da aralarında bulunduğu bazı bakanlar, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti genel başkan yardımcıları​, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Özdemir Bayraktar, bazı eski bakanlar, milletvekilleri,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X