Cumhurbaşkanı’ndan kaymakama tepki: Haddini bileceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de muhtarlara seslendiği konuşmasında kendisine bir gaziden gelen şikayet üzerinden ismini vermediği bir ilçenin kaymakamını sert bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı’ndan kaymakama tepki: Haddini bileceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 35. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’nin 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Pek çko yol ve yöntem denenmiş ama arayış bitmemiştir. Darbe girişimleri ve vesayet baskılarını da unutmamak lazım. Eğreti duran bir duruma işaret ediyor. Türkiye’nin yöneldiği yeni sistem arayışı bu ihtiyacın neticesidir.

Meclis’te tamamlanınca konu milletimizin önüne gelecektir ve herkes itirazını millete yapacaktır. Bu kadar önemli bir meseleyi istişare etmesi gerekenlerin en başında muhtarlar ve şahsım geliyor. Kritik dönemlerde muhtarlar aracılığıyla milletimden aldığım mesajlara büyük önem veriyorum. Gönlünü gözünü milletimizden ayıran kimsenin bu topraklarda başarılı olma şansı yokur.

Yaşadığımız sorunların hiçbiri bize mahsus değil. Tüm terör örgütlerinin hedef aldığı tek ülke Türkiye’dir. Yoluna devam eden tek ülke de Türkiye’dir. Küresel ekonomik kriz herkesi etkilerken Türkiye mali disiplininden taviz vermemiştir. Büyümesini de belirli bir çıtanın altına düşürmemiştir.

Biz millet olarak bugün olduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz var. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımız vardır. Cumhuriyetimiz dahi 93 yılını geride bıraktı. Biz göçebe devleti değiliz. Bugün sahip oldukları güce zenginliğe güvenerek dünyaya meydan okuyanlar mevsim değiştiğinde ayakta kalabilecekler mi göreceğiz. Bugün yaşadığımız sıkıntılar canımızı yakabilir ama asla bizim için yıkım sebebi olamaz. 

KAYMAKAMA SERT TEPKİ

Zaman zaman bazı şikayetler alıyorum. Bu gecede öyle bir şikayet sebebiyle gazimizi aradım. Gazimiz evrakları gönderiyor ancak işleme konulmuyor. İlgili yerlere durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum, ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun, sen orada kalıcı mısın? O gazi kendini bu vatan için feda etti. Sen bu makamda varsan gazi sayesinde varsın, haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman haddini bildirirler. İçişleri Bakanımızı aradım öyle sanıyorum ki gereğini yapacaklar.

“BUNDAN DOLAYI ÇILDIRIYORLAR”

Gezi olaylarıyla hayat tarzları üzerinden bir oyun oluşturmaya çalıştılar ama provokatörler ortada kaldı. Bu oyunun arkasında dış güçler vardı. Birliğimizi kardeşliğimizi bozmaya yönelik her provakasyon dayanışmamızı daha da güçlendiriyor. Biz durduk mu? Durmadık. Durmak yok yola devam, daha yapacağımız çok şey var. Allah nasip ederse 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün temelini atacağız. Bu da dünyada ilk olacak. 5 bin metreyi aşan bir uzunluğu olan bir köprü. 2023’e yetiştireceğiz. Bundan dolayı çıldırıyorlar, kıskanıyorlar. Onun için paranı kısarız, dolarını kısarız, neyi kısarsanız kısın. Bu millet küllerinden doğarak sizi boğar.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X