Dağ yolu projesinde önemli adım

Bursa’nın önemli yerleşimlerinden dağ yöresinin ulaşım problemini çözecek projenin ihalesinin yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda söz konusu projedeki 2 bin 38 metrekarelik tünel, 220 metrekarelik viyadük bölümlerinin yapımı ve toplamda 3 bin 100 metrekare

Dağ yolu projesinde önemli adım

İhale aşamasındaki proje ile birlikte mevcut yol üzerinde kalan baraj üstü bölüm bypass edilecek ve Doğancı Köyü istikametindeki 220 metrekarelik viyadük ve 2 bin 38 metrekarelik tünelle birlikte toplamda 3 bin 100 metrekarelik bölüm tamamlandığında, yolcuların Doğancı Barajı’nı görmeden dağ yöresindeki ilçelere ulaşabileceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dağ yöresiyle şehir merkezimiz arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, yörenin kalkınmasını hızlandıracak projenin her aşamasının takipçisi olduklarını kaydetti.

Yolun tamamlanması ile birlikte bölgenin ulaşım sorununun önemli bir kısmının çözülüp, hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaşması yolunda önemli bir adımın atılacağını ifade eden Torun, “Dağ yöremizde bulunan tüm ekonomik potansiyellerin doğru şekilde kullanılıp, bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için bu proje çok önemli. Biz bu yolun ve Bursamız için hayata geçirilecek tüm hizmetlerin takipçisiyiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X