Dağ yöresinin önceliklerini belirleyerek çalışıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarımsal kalkınmada dağ yöresinin potansiyelini ortaya çıkarmaya devam edeceklerini söyledi.

Dağ yöresinin önceliklerini belirleyerek çalışıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ahududu ve yaban mersini fidesi dağıtılan çiftçileri hasat döneminde ziyaret etti. 

Orhaneli Göynükbelen Mahallesi’ndeki uygulama bahçelerini yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalar hakkında çiftçilerden bilgi aldı. Aktaş’a ilçe ziyaretinde Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Aykurt, Tarım AŞ Genel Müdürü Fetullah Bingül ve muhtarlar eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Göynükbelen’de vatandaşlarla da bir araya gelerek, “Bursa, önemli bir tarım kenti, ciddi bir potansiyele sahip. 1 milyon hektarı aşan toplam alanın yaklaşık 334 bin hektarında tarım ürünleri yetiştiriliyor” dedi.

ÇİFTÇİNİN KAZANMASINI İSTİYORUZ

Köyden kente göç veya hatalı tarımsal uygulamalar nedeniyle tarım alanında istenilen noktada olunamadığını ifade eden Aktaş, Bursa’da tarımın her alanda daha da değer kazanması için çalıştıklarını ifade etti.

Göynükbelen’de daha önce üreticiye dağıtılan yaban mersini ve ahududuların hasat zamanın da gelişmeleri yerinde görmek istediklerini kaydeden Aktaş, “Proje kapsamında çiftçimiz sadece 2 dönümlük tarladan ilk mahsulünü almış ve 60 TL kazandı. Bizler kaliteli işlerle çiftçimizin daha çok kazanmasını arzu ediyoruz.

Bizler dağ yöresinin önceliklerini belirleyerek çalışmalar yapıyoruz. Buraların kaderinin tarımla, turizmle ve hayvancılıkla olduğunu biliyor ve bu konuları daha fazla öne çıkarmaya gayret ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Doğru adımlarla tarımda daha iyi noktalara gelinebileceğini ifade eden Aktaş, bugüne dek hazırlanan projelerle canlanmanın başladığını kaydetti. Aktaş, 4 dağ ilçesine hitap edecek bir hayvan pazarı ve et kombina tesisi yapılması için çalışmaların sürdüğünü ve aynı zamanda bölgedeki ulaşımı rahatlatmayı da hedeflediklerini anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X