Dağakça’ya meydan ve hizmet binası 

Osmangazi Belediyesi’nce Dağakça Mahallesi’ne inşa edilecek meydan ve hizmet binası için çalışmalar başladı. 

Dağakça’ya meydan ve hizmet binası 

Osmangazi Belediyesi, köyden mahalle statüsüne geçerek belediyenin sorumluluk alanına giren mahallelere yatırımlarını sürdürüyor.

Yaklaşık bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Dağakça Meydanı ve hizmet binası projesinin temel kazma çalışmaları başladı. Dağakça Mahallesi’ne iki bina inşa edilecek. 60 metrekare alan üzerine inşa edilecek ilk bina, muhtarlık binası olarak kullanılacak.

Dağakça hizmet binası ise 575 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek.

Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak yer alacak.

Birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunacak. Hizmet binasının ikinci katında ise köy kahveleri olacak.

Dağakça Meydanı ise toplam 730 metrekare alan üzerine amfi tiyatro şeklinde inşa edilecek. Zemini granit ve taban tuğlası ile kaplanacak olan meydanda, vatandaşların oturacağı banklar ve çiçeklikler bulunacak. Eğimli zemin nedeniyle meydanda yapılacak istinat duvarı, köy dokusuna uygun şekilde taş kaplama olacak. Ayrıca, meydana bakan kahvelerin yan tarafındaki alanda, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak yer alacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dağakça Meydanı ve hizmet binasını kısa sürede tamamlayacaklarını ifade ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak, mahalle statüsü kazanan köylere yönelik başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Birçok köyümüze park ve spor tesisi kazandırdık. Dağakça Mahallesi için de birçok hizmet yaptık. Köy okulunun bakım, onarım ve tadilatını yaptık. Çevre düzenlemesi ile okula yeni bir yol açtık. Üç katlı olarak inşa edeceğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Kahvehanelerin önünde açık ve kapalı oturma alanlarının yer alacağı geniş bir meydan yer alacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yeni bir görünüm kazandıracak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X