Dağda atla poz verdi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ülkenin en yüksek noktası olan ve kutsal sayılan Paektu Dağı’na bir kez daha tırmandı.

Dağda atla poz verdi

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA tarafından servis edilen fotoğraflarda Kim, dağın karla kaplı manzarasında beyaz bir atın sırtında gezerken görülüyor. Ajans, “Kim’in en güçlü ülkelerden birini inşa etme gibi yüce amaç uğruna çetin bir mücadele verdiğini” ve bu ülkenin “Paektu Dağı kadar sağlam olacağını” öne sürdü.

Kim’in “Düşman hangi ısrarlı çabaları gösterirse göstersin, kendi çabalarımızla iyi bir şekilde yaşayacağız, ülkemize gelişme ve refaha giden yolu kendimiz açacağız” dediği aktarıldı. Kim’in önemli kararlar vermeden önce bu dağı ziyaret ettiği öne sürülüyor.  Reuters’a göre uzmanlar, Kim’in dağa çıkmasının, nükleer silah ve balistik füze programları nedeniyle baskı altında olan Kuzey Kore’nin uluslararası yaptırımlara meydan okumasını simgelediğini söylüyor. Reuters’a göre bazı uzmanlar ise Kuzey Kore’nin bir uzay programı başlatma olasılığından söz ediyor. Kim, Paektu’yu son ziyaretinin ardından komşusu Güney Kore’yle barış görüşmelerine başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X