Daha bakımlı ormanlar için üretim tatbikatı

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bu yıl gerçekleştirilecek silvikültür faaliyetleri kapsamında, kayın ağaç türünde ilk aralama, meşe ağaç türünde koruya tahvil uygulama tatbikatı, Sultaniye mahallesinde yapıldı.

Daha bakımlı ormanlar için üretim tatbikatı

ABDULLAH TANIŞ

Tatbikata Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürü Hikmet Kahraman, İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, müdür yardımcıları, orman işletme şefleri, şube mühendisleri ve danışman mühendisler katıldı. 

Düzenlenen tatbikatla ilgili bilgi veren İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, “Uygulamada öncelikle hasta, yaralı, cılız, ölmüş ya da ölmek üzere olan ağaçlar temizlendi.

Yamuk çatallı, çatallaşmış ağaçlar ile geleceğin kuruluşuna katılımı arzu edilmeyen ağaç türleri sırasıyla sıklıktan çıkarılarak, geleceğin sağlıklı ormanları tesis edilmeye çalışıldı”dedi. 

SİLVİKÜLTÜR = ORMAN YETİŞTİRMEK

Silvikültür; yeni ormanların planlı olarak kurulması ve bunların doğal olarak kurulmuş ve varlığını sürdüren ormanlarla birlikte yetiştirilmesi (bakımı), gençleştirilmesi ve varlıklarının en iyi şekilde devam ettirilmesi ile uğraşan bir bilim dalıdır…

Silvikültürün esas amacı, Ormandan en az masrafla en yüksek kalite ve kantitede çok yönlü ürün elde etmek , ülkemiz ekonomisinin orman ürünleri ihtiyacını sürekli karşılayacak nitelikte, dış etkilere dayanıklı verimli ormanlar meydana getirmektir.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X